L’Obra Cultural Balear és una entitat que fa més de quatre dècades que fa feina per la llengua, la cultura i el país. Una tasca que passat per diferents etapes, condicionades per circumstàncies polítiques i socials diverses. El context a què es varen enfrontar els fundadors de l’entitat, en plena època franquista, és molt diferent a l’actual, caracteritzat per la consolidació del sistema democràtic i autonòmic, encara que estigui encara ben enfora del que caldria per aconseguir el reconeixement dels drets culturals i nacionals als quals hem d’aspirar com a país. En qualsevol cas, la situació actual és, certament, paradoxal: l’autonomia va ser creada amb diverses finalitats, entre les quals la de promoure la llengua i la cultura pròpies del país, defensar el patrimoni cultural i natural i impulsar l’autoreconeixement i l’autoestima dels ciutadans d’aquest país, després d’anys de persecució i menysteniment. Doncs bé, sembla que els actuals governants s’hagin entestat en corrompre aquest esperit fundacional i facin servir l’autogovern per atacar les senyes d’identitat que compartim amb la resta dels Països Catalans.

La junta directiva actual va prendre com a prioritat reforçar la xarxa social de l’entitat i augmentar-ne el nombre de socis. També vàrem considerar important canviar de local i acabar les obres de Can Alcover, que haurà de compartir en el futur les funcions de Casa Museu dedicada a la figura del poeta; de centre cultural obert a la creativitat dels artistes mallorquins i internacionals; i de nova seu social de l’entitat. La nova junta també es va marcar altres eixos de feina: reivindicar el màxim d’autogovern per a Balears, impulsar mobilitzacions a favor de la nostra llengua i cultura, promoure la integració dels nouvinguts i contribuir a la dinamització cultural del nostre país.

Una part d’aquests objectius ja s’ha començat a materialitzar. Durant aquest temps l’entitat ha disposat d’un cos de treballadors i de voluntaris altament implicats amb aquests objectius, a qui no podrem agrair mai prou la seva feina. Sense ells i sense la força que ens donen els socis no podríem avançar cap a la utopia que representa una societat més lliure, més culta i més conscient dels seus drets culturals i nacionals i cap a un país (uns països) amb un autogovern ple i amb dret a decidir sobre ell mateix. Amb la vostra ajuda ho aconseguirem.

 

La junta directiva (fes clic per veure’n els membres)

El Consell Assessor (fes clic)

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s